Mijn Verhaal

Mijn Verhaal

Mijn naam is Stefan STEENBERGEN, ik ben geboren op 29 Augustus 1964 in Herk-de-Stad.

Al op vrij jonge leeftijd begon ik te voetballen, mijn hele jeugd lang, tot ik op 18-jarige leeftijd een transfert kon verzilveren naar Wellen VV. Na Wellen kende ik nog 12 verschillende clubs. In 1996 heb ik een scheenbreuk opgelopen en ik werd een tijde op non-actief geplaatst. Daarna was ik ook nog enkele jaren actief als speler-trainer en als trainer, totdat ik bij mijn laatste club mijn ontslag kreeg, dit terwijl ik op sportief vlak op de eerste plaats stond zowel bij de eerste ploeg alsook bij de tweede ploeg… Dat was de druppel die de emmer deed overlopen en waardoor ik het voetbal vaarwel heb gezegd.

Ik wou iets totaal anders gaan doen, iets waar ik mijn eigen ding in kon doen zonder dat ik nog rekening moest houden met andere personen. Ik was al jaren gefascineerd door duiven, maar bij gebrek aan tijd door het voetbal, is het er nooit van gekomen. Nu ging ik het wel doen. Samen met mijn grootvader, die een zeer goede speler op de Vitesse was, keek ik iedere zondag naar de thuiskomst van de duiven. Ik ging ook iedere week mee de duiven inkorven, al die verhalen van die duiven melkers, het was me wat !

Mijn grootvader was een zeer goede speler. Ik herinner mij nog, toen ik mijn eerste communie deed, kreeg ik fiets als geschenk die mijn grootvader had gewonnen bij een duivenwedstrijd. Ik werd echt verwend, ieder jaar kreeg ik zo’n gewonnen fiets van mijn grootvader, toch geweldig hé !!
Ik begon in 2001 zelf met duiven. Samen met mijn vader Albert, die reeds 25 jaar met duiven speelde -met beperkt succes- vormden we de tandem Steenbergen S & A. In al die jaren won mijn vader slechts één palm. Ik heb grote kuis gehouden, van zijn bestand van 85 duiven bleef er maar 1 over. Dat was nogal een opschudding, maar voor mij was het duidelijk zo en niet anders. Ik was intussen ten rade geweest bij André Roodhooft uit Pulderbos, die ik nog kende van in grootvaders tijd uit het tijdschrift ‘Duifke lacht’. Daar kocht ik dan ook het boek van hem, dat ik intussen al een tiental keer heb gelezen en waar ik ook veel nuttige tips heb uitgehaald. Dat gezegd zijnde ging ik nu maar eens op zoek naar nieuwe duiven… Geen gewone duiven, want ik ben een winnaar en om te winnen, moet je bij de beste aankloppen. Ik ben begonnen met duiven van wijlen Albert Marcelis, in 2001, en duiven van Vancamp-Govaerts uit St.Katelijne Waver. Met de duiven van Marcelis ben ik niet gelukt, niet tegenstaande ik de allerbeste in mijn bezit had, zoals kinderen uit de beroemde Sprint, de Smalle, Donkere 12, enz. Ik heb die duiven dan ook meteen terug van de hand gedaan en ben dan opnieuw gaan zoeken.
Zo ben ik dan bij Vandersmissen M & Y duiven gaan halen, waar ik een super vererver op het hok bezit, namelijk zoon De Lange, een geweldige atleet. Vervolgens bij Franz-Werner Reverman, Irmer en zoon, Flor Vervoort, Maurits Voets, Engels Jos & Jules, Maurice Vandevelde, J. Maris, VDS M.en Y en ik heb dan nog de halve wereld doorkruist naar de oude Vancamp duiven. Deze duiven, aangekoppeld aan VDS duiven, lopen heden nog altijd als een rode draad door mijn kolonie, voor zeker 80%. Een vriend uit Aarschot zegt ieder jaar ”wanneer je beter hebt bij gehaald, laat het me weten” – Na al die jaren zijn dit nog altijd wijze woorden !!!!

Ieder jaar vul ik wel mijn bestand aan met maximum twee duiven. In 2009 heb ik de 3de Nat. as-duif Vitesse aangekocht, een prachtige atleet, alsook een prachtige duivin van wijlen Pros Roosen uit topkweker FREDDY die onmiddellijk al twee jongen duiven geeft die zich uitermate getoond hebben; het jonge duivertje vliegt 7/7 en het duivinnetje 6/6, dat belooft ! Laatst heb ik ook nog een zeer goede duif van de tandem Verreckt-Arien gekocht, namelijk SABRINA, echt klasse, met een prachtig palmares.

We zullen zien wat de toekomst brengt. Verder ben ik nog eigenaar van de ouders van drie Nationale overwinnaars, toch knap, niet ?! Ook niet te vergeten “SUPER WALTER”, afstammeling van Walter Tournet uit Sint-Truiden (fond speler). En als moeder een VDS duivin, een historisch duif, hij is vader van maar liefst drie NATIONALE KBDB winnaars, met drie verschillende moeders. Als je zo een atleet bezit, je mag het me laten weten, maar ik denk niet dat ons Belgenland nog zo ne atleet rijk is ?

Eén ding mag je niet vergeten; goed spelen is, niet op bestelling ! Keer je rug nooit naar iemand die goed speelt want zo’n resultaat haal je enkel door veel tijd, energie, financiële kosten en de juiste strategie. Het gaat niet zo maar van zelf, geloof me. Tot slot dit nog; ga het niet te ver zoeken, namelijk in flesjes-van-dit en flesjes-van-dat, je weet wel… Gebruik je nuchter verstand, verander niet om de haverklap van systeem, doe je eigen ding en ga er voor 100% tegen aan ! Ooit komt de dag dat je iets bereikt, al is het maar in je eigen club, je kan er fier op zijn want zoals het spreekwoord zegt : WIE HET KLEINE NIET AARD , IS HET GROTE NIET WAARD. Blijf wie je bent !